ISBN: 978-91-519-6148-4

Heliga Hemligheter och Mörka Sanningar

Detta är en berättele om prästen Lars Johansson på Blåvindö. I denna roman möter du en stängd kyrklig värld. Den handlar om förtal och om rykten om sex, droger och alkohol men också om människor, som gör allt för att behålla makten. Om något ska bli bättre, måste dörren öppnas så att ljus kan komma in.

“Bokens huvudperson, prästen Lars Johansson, utsätts för en beräknande, kusligt metodisk och ytterst medveten strategi, vilken finner sin rot i diktaturer med avskyvärda politiska förföljelser; man upprepar samma mantra efter ett utstakat och raffinerat mönster för att få en kollega och medarbetare på fall och till synes frivilligt lämna sin post.”

– Ann Wigforss, författare

Omdömen efter releasen av “Heliga hemligheter och mörka sanningar”

"Bokreleasen på Strana var en omtumlande och starkt positiv upplevelse. Det här mörka och destruktiva som varit för så många människor och som försökts hållas dolt. Det kom fram i ljuset och förångadet på något underligt sätt. Istället blev detta till en fest med glädje, god mat och musik i vacker miljö i goda vänners lag. Alla verkade känna sig befriade och glada av boken och Egils befriande ord på festen. Ett särskilt tack till Egil, Ann Wigforss och den fantastiska musiken. Strana hotell var och en trivsam upplevelse. Tack alla för en fantastisk kväll"
Tomas Johansson
Om releasen på Strana Hotell
"Vi är så imponerade av boken. Som det sägs, så spricker alla spöken i ljuset. Vi är så imponerade av att du bara lägger fram sanningen på bordet. Inga bortförklaringar, inga hämndkänslor, bara den nakna sanningen fram i ljuset. Alla älskar det mod du visar bara genom att berätta sanningen, och underbart att du även visar din sorg och smärta. Möjligtvis är inte mörkets krafter lika nöjda med belysningen. Tack för att du gett ord till andra i liknande situationer."
Tomas
"Jag har snart läst ut boken, att du orkat! Jag blir mörkrädd, men inte så förvånad. Det man kan undra är vad det är för fenomen som styr en sådan människa och hans utstuderade förhållningssätt, maktgalna människor ska inte vara chefer, men dessvärre finns så många dåliga chefer"
Inger Shakarchi
"Tusen tack för en fin och intressant bokrelease igår. Idag läser vi din bok och förfäras över den hemska behandling svenska kyrkans ledning kan utsätta en tjänare för. Hur är det möjligt. Skickar en kram av tacksamhet och kärlek till dig för alla fina stunder och samtal."
Elsie Averlid
"Tack för en trevlig kväll på Strana med din bokrelease. En bok med många händelser om hur vi medmänniskor både agerar och reagerar. Kärleksbudskapet borde vara självklart att både sprida och följa, istället för olika typer av förtal mm. Må kärleken segra och att vi människor må leva i harmoni med varandra."
Arne Lindström
"Tack för en mycket bra kväll, boken är en riktig bladvändrare och så otroligt bra skriven. Känner verkligen för "Lars" som blev utsatt för denna mobbning, då jag själv råkat ut för liknande. Nu väntar man på en fortsättning om hur det gått för Lars, om han slutat som präst eller om han fått jobb på annan ort... Stort tack bäste Egil, önskar dig och din familj allt gott"
Christina Moberg
Varukorg
Rulla till toppen