EGIL MIDTBØ  – PRESS OCH OMDÖMEN

Omdömen efter releasen av “Heliga hemligheter och mörka sanningar”

"Bokreleasen på Strana var en omtumlande och starkt positiv upplevelse. Det här mörka och destruktiva som varit för så många människor och som försökts hållas dolt. Det kom fram i ljuset och förångadet på något underligt sätt. Istället blev detta till en fest med glädje, god mat och musik i vacker miljö i goda vänners lag. Alla verkade känna sig befriade och glada av boken och Egils befriande ord på festen. Ett särskilt tack till Egil, Ann Wigforss och den fantastiska musiken. Strana hotell var och en trivsam upplevelse. Tack alla för en fantastisk kväll"
Tomas Johansson
Om releasen på Strana Hotell
"Vi är så imponerade av boken. Som det sägs, så spricker alla spöken i ljuset. Vi är så imponerade av att du bara lägger fram sanningen på bordet. Inga bortförklaringar, inga hämndkänslor, bara den nakna sanningen fram i ljuset. Alla älskar det mod du visar bara genom att berätta sanningen, och underbart att du även visar din sorg och smärta. Möjligtvis är inte mörkets krafter lika nöjda med belysningen. Tack för att du gett ord till andra i liknande situationer."
Tomas
"Jag har snart läst ut boken, att du orkat! Jag blir mörkrädd, men inte så förvånad. Det man kan undra är vad det är för fenomen som styr en sådan människa och hans utstuderade förhållningssätt, maktgalna människor ska inte vara chefer, men dessvärre finns så många dåliga chefer"
Inger Shakarchi
"Tusen tack för en fin och intressant bokrelease igår. Idag läser vi din bok och förfäras över den hemska behandling svenska kyrkans ledning kan utsätta en tjänare för. Hur är det möjligt. Skickar en kram av tacksamhet och kärlek till dig för alla fina stunder och samtal."
Elsie Averlid
"Tack för en trevlig kväll på Strana med din bokrelease. En bok med många händelser om hur vi medmänniskor både agerar och reagerar. Kärleksbudskapet borde vara självklart att både sprida och följa, istället för olika typer av förtal mm. Må kärleken segra och att vi människor må leva i harmoni med varandra."
Arne Lindström
"Tack för en mycket bra kväll, boken är en riktig bladvändrare och så otroligt bra skriven. Känner verkligen för "Lars" som blev utsatt för denna mobbning, då jag själv råkat ut för liknande. Nu väntar man på en fortsättning om hur det gått för Lars, om han slutat som präst eller om han fått jobb på annan ort... Stort tack bäste Egil, önskar dig och din familj allt gott"
Christina Moberg

Omdömen från “Tystnaden i Sokndal”

"Den här boken borde vara obligatorisk för alla som utbildar sig för att arbeta med människor. Tack för att du delar med dig av din djupa förståelse för den mänskliga naturen."
Tomas Johansson
Entrepenør, Alingsås, Sverige
"Nå har jeg, mamma og pappa lest boken din med stor glede. Det var en sterk og rørende bok. Du beskrev historiene og menneskene godt. Gjør også intrykk på alt som sies og konsekvensene av de valgene de tar. Du skriver godt. Skriv mer!"
Kirsti Kalleberg
Sykepleier, Kristiandsand, Norge
"Noe av det mest sannferdige jeg har lest om krigen. Det kunne ha vært fortalt om Lista som jeg kommer fra. Tusen takk! Født 1 år etter frigjøringen, oppvokst med nyanserte fortellinger der menneskene ble sett."
Alfred Vaagsvold
Adjunkt og billedkunstner
"Berikende bok om kompleksiteten av det å være menneske! En bok om moral, om dobbeltmoral, om gode mennesker, mindre gode mennesker, og hvordan et samfunn innhyllet i taushet effektivt kan bryte ned det lyse og gode i oss mennesker."
Edgar Thodal
Lærer, Sokndal
"Du klarte å få frem hva hovedpersonen følte og tenkte på en bra måte. Og til tider når en prater med eldre folksom var nazister og holdt seg med tyskerne. Jeg synes du har fått frem en forståelse om hvorfor noen gjorde det de gjorde…kort sagt."
Inge Tønnesen
Sokndal
"Det var interessant å lese fra Sokndal, men det vinklingene og refleksjonene som gjorde boken unik. Mest interessant var det å se hvordan livet under okkupasjonen var en gråsone for folk og full av dilemma for folk."
Odd Hanssen Matre
Famileterapeut, Høle, Norge
"Jeg har lest boken din med stor interesse og fikk flere «aha opplevelser» Hvordan var det mulig å vokse opp på Haua uten å vite at Titania leverte malm til tysk krigsindustri."
Harald Mydland
Markedskonsulent, Sokndal, Norge
"Du skriver veldig levende og jeg kunne se for meg hvordan det var i Sokndal under krigen….Håper du skriver en bok til…"
Torill Risa
Sola kommune
Varukorg
Rulla till toppen